O nama

Plavi Krug

Udruženje za pomoć i podršku osobama sa autizmom srednjobanatskog okruga. Cilj našeg postojanja  je da obezbedimo što bolju podršku i kvalitet života osobama sa autizmom i njihovim porodicama kako bi vodile što ispunjeniji i samostalniji život.

O nama

Udruženje „Plavi krug“ osnovano je 30.9.2022. godine sa ciljem da obezbedi što bolju podršku i kvalitet života osobama sa autizmom i njihovim porodicama kako bi vodile što ispunjeniji i samostalniji život.

Naše udruženje trenutno broji oko 60 članova, a sastanke i druženja, u vidu kluba u kojem provode vreme deca, roditelji, članovi udruženja i gosti, održavamo u MZ „Sonja Marinković“ na Bagljašu.

Naš cilj je da se kao udruženje predstavimo javnosti kako bismo istakli i pokušali da rešimo probleme u vezi sa praktičnim i svakodnevnim problemima dece sa autizmom i njihovog okruženja. Takođe, osećali smo potrebu za moralnom i emocionalnom podrškom u svetu koji još uvek ne uviđa kolika je brojnost i raznolikost poteškoća sa kojima se susrećemo, kao i nedovoljna edukovanost o poremećajima iz spektra autizma.

Svesni smo da je implementacija dece i odraslih sa autizmom teška, ali svojim aktivnostima ćemo pokušati da ga bar malo obogatimo.

Za nepunih godinu dana organizovali smo više kreativnih radionica primenjene umetnosti, tribine o ishrani, pubertetu i sportskim aktivnostima, realizovali obeležavanje Svetskog dana autizma u saradnji sa Ultra kafeom, izlet u Belo Blato- Salaš Lujza i Carsku baru. Ostvarili smo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i OSŠ „9. maj“, drugim udruženjima na nivou Republike Srbije, firmama i plemenitim pojedincima iz našeg grada i okruga.

Ciljevi udruženja

Angažovanje na ostvarivanju građanskih i ljudskih prava osoba sa autizmom u saradnji sa nadležnim institucijama;

Razvijanje servisa podrške, kao što su dnevni centri, asistent u porodici, predah, stanovanje uz podršku i njihova implementacija u sistem;

Uključivanje i pokretanje inicijative za donošenje mera, propisa  i zakona radi proširivanja i usavršavanja sistema zaštite osoba sa autizmom i njihovih porodica;

Pokretanje i učestvovanje u akcijama koje su usmerene na pomoć osobama sa autizmom;

Pisanje projekata koji će pomoći  u ostvarivanju ciljeva i zadataka Udruženja…

Kontakt

Adresa:

BRANKA RADIČEVIĆA br. 26

23000 Zrenjanin

Telefon i email:

Tel:

Email: info@plavikrug.rs

Email: plavikrug@yahoo.com

Žiro račun: 200-3548810101009-93,

Matični broj: 28348673

PIB: 113301699

Scroll to Top